ဒီတစ်ခေါက် တောင်ကြီးပြန်တုန်း အမေချက်တဲ့ စားလို့လည်းကောင်း၊ လွယ်လည်းလွယ်တဲ့ဟင်းလေးတွေ မှတ်လာတာ။ ပြန်တော့မချက်ကြည့်ရသေးဘူး။ အမေချက်တုန်း ဘေးကနေ စာရွက်နဲ့ လိုက်မှတ်ထားတာ၊ အဲလိုမှမဟုတ်ရင် မေ့ရော။ ကြက်သားကတော့ ဘယ်လိုချက်ချက် မှန်းချက်လို့ရတော့ အချိုးအစား အတိအကျတော့ မမှတ်ထားဘူး။ =) အဆင်ပြေသလိုသာ ကြည့်ချက်လိုက်တာဘဲ။
ကြက်သားအုန်းနို့ချက်
(နာမည်က ကြက်သားအုန်းနို့ချက်ဆိုပေမယ့် အုန်းနို့နေရာမှာ နို့စိမ်းကို အစားထိုးချက်ထားတာ။ စားလို့တော်တော်ကောင်းတယ်။)
၁။ ကြက်ရင်ပုံသားကို အတုံးလေးတွေလှီးပြီး ဆား+ဂျင်း၊ကြက်သွန်ဖြူထောင်းထားတာ နဲ့နယ်ထား။
၁။ ဆီပူလာရင် ကြက်သားထည့်ကြော်၊ ကြက်သွန်နီကြော်ထားနည်းနည်းထည့်ကြော်၊ ရေခြောက်လာရင်ထုတ်ထား။
၂။ နို့စိမ်း+ရေ ပွက်လာရင် စပါးလင်ထုထည့်၊ ရှောက်ရွက်သုံးရွက်လောက်ထည့်၊ ငရုတ်သီးစိမ်းထုထည့်၊ ငံပြာရည်နည်းနည်းထည့်။
၃။ ပြီးရင် စောနက ထုတ်ထားတဲ့ ကြက်သားထည့်၊ ခဏလေးပွက်လာပြီးရင် ချလို့ရပြီ။
ကြက်စင်ကာပူကြော်
(စင်ကာပူမှာ အဲလိုဟင်းမျိုး ရှာလို့ရမရမသိပေမယ့် တောင်ကြီးမှာတော့ အဲလိုခေါ်ကြတာဘဲ။ :D)
၁။ Cashew Nuts (သီဟိုဠ်စေ့) ကို ဆီအေးအေးနဲ့ကြော်၊ ဝါလာရင် ထုတ်ထား။ [ဆီပူမှထည့်ရင် တူးသွားတတ်တယ်။]
၂။ ကြက်ရင်ပုံသားကို အလွှာလေးဖြစ်အောင် ဘေးတစ်စောင်း ပါးပါးလှီး
၃။ ကြက်သားကို ခရုဆီ+ပဲငံပြာရည် နည်းနည်းနဲ့ ခြောက်အောင်ကြော်ပြီးထုတ်ထား
၄။ ငရုတ်သီးစိမ်း+ကြက်သွန်ဖြူ တောက်တောက်စဉ်းထားတာကိုကြော်၊ မွှေးလာရင် နံနံပင် စဉ်းထားတာကိုထည့်
၅။ ခုနက ကြက်သားကြော်ထားတာကိုထည့်
၆။ chili sauce တစ်ဇွန်း၊ tomato sauce တစ်ဇွန်း၊ thai sweet chili sauce တစ်ဇွန်း (ထမင်းစားဇွန်း) စီထည့်။ ပွက်လာရင်ထုတ်လို့ရြပီ။
၇။ သီဟိုဠ်စေ့ကြော်ထားတာကို စားခါနီးမှထည့်မွှေ။
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment
Please feel free to use any font to comment :)